Food For Life, mitä se on

Mikä on Food For Life

Food For Life (FFL) on Suomen Partiolaisten ja Afrikan partioalueen yhteinen kumppanuushanke, jonka tarjoituksena on lisätä partiolaisten määrää Afrikassa ja parantaa paikallisten nuorten toimintamahdollisuuksia. Vuonna 2011 käynnistynyttä hanketta koordinoidaan Kenian pääkaupunki Nairobissa sijaitsevasta Afrikan aluetoimistosta, käytännössä hanke tapahtuu kuitenkin Beninissä ja Nigerissä paikallisten partiolaisten toimesta. Suomen ulkoasiainministeriö tukee hanketta kehitysyhteistyövaroista.

Paikallisesti Food for Life keskittyy partiolaisten ja heidän perheidensä ruokaturvan parantamiseen. Hankkeessa osana partio-ohjelmaa opitaan pienviljely- ja yritystaitoja, joiden avulla nuoret voivat tuottaa lisää ravintoa perheilleen sekä myydä ylimääräiset viljelytuotteet. FFL-ohjelma koostuu kolmesta vaiheesta, joiden jokaisen suorittamisesta saa hihamerkin: Ensimmäisessä nuori osaa viljellä yhtä kasvia, toisessa useita kasveja ja kolmannessa hän osaa tehdä ja toteuttaa kaupallistamissuunnitelman ylijääneen sadon myymiseksi. Beninissä ja Nigerissä partiota käydään tiiviissä yhteistyössä koulun kanssa ja monilla koulun partioryhmillä onkin jo oma FFL-puutarhansa koulun vieressä.

Suomalaisten Partiolaisten kumppanuushanke on osa suurempaa Food for Life –ohjelmaa. Se  alkoi Etelä-Afrikassa 2003 ja Afrikan partiotoimiston ideoimana 2007, jonka jälkeen projekti on levinnyt partiojärjestöihin Burundiin, Keniaan, Ugandaan, Lesothoon, Burkina Fasoon, Etiopiaan, Malawiin ja Etelä-Sudaniin. Ruokaturvan parantaminen ja nuorten voimaannuttaminen aliravitsemuksesta kärsivillä alueilla on partioliikkeelle tärkeää ja samalla maailman suurin nuorisoliike saa lisää näkyvyyttä ja uusia jäseniä. Beninissä ja Nigerissä Suomen Partiolaisten projekti on ollut niin onnistunut, ettei kaikille uusille partiolaisille tahdo riittää tarpeeksi johtajia!

Lisätietoina Maaesittelyt Beninistä ja Nigeristä ja tulostettava Projektiesittely , sekä lyhyesti siitä mitä on FFL Etiopiassa. Projektijohtajamme Ilmin kansainväliseksi Rauhanpäiväksi kirjoittamasta artikkelista Partio on maailman suurin nuorisojärjestö taas käy ilmi, kuinka partio liikkeenä käytännössä vaikuttaa kansainväliseen rauhantyöhön. Kaikki dokumentit ovat pdf -muodossa.

Mikäli haluat tukea toimintaamme, voit tehdä sen pitämällä oman pop up -ravintolan tulevana Ravintolapäivänä (15.11.2014), tai lahjoittamalla valitsemasi kokoisen rahasumman SP:n tilille ja kirjoittamalla viestiksi ”FFL2”. Ravintolapäivänä voit tarjoilla vaikka beninläisiä makuja. Neuvoja ravintolan pystyttämiseen ja huomioitaviin yksityiskohtiin voit kysyä suoraan meiltä foodforlife(a)partio.fi.

SP:n tilinumero FI35 57214620061076 (BIC: OKOYFIHH)
Keräysluvat 2020/2013/4272 ja 2020/2013/4543